• Dé GOEDKOOPSTE in Nederland & België
  • Veilig betalen
  • Op een werkdag vóór 15:00 besteld, dezelfde dag nog verzonden

Drie goede redenen om gewicht te verliezen

  • Geplaatst op
Drie goede redenen om gewicht te verliezen

Er zijn veel verschillende redenen te bedenken, waarom je graag wat gewicht kwijt wilt. Bij de één gaat het om een kleinere kledingmaat, terwijl voor een ander de gezondheidsrisico’s meespelen. Hieronder geven wij je 3 goede redenen die voor iedereen gelden. Of het nu gaat om vijf kilo te vermageren of misschien wel 20.

Minder risico op chronische aandoeningen
Als je last hebt van overgewicht kan het verliezen van 5-10% van jouw gewicht al een aanzienlijke verbetering van je gezondheid opleveren. Hierdoor heb je minder kans op het ontstaan van diverse aandoeningen, zoals diabetes, hart- en vaatziekten en vruchtbaarheidsproblemen.

Dagelijkse activiteiten kosten minder inspanning
De normale dagelijkse activiteiten, zoals werkzaamheden of het huishouden, kosten minder inspanning. Dit betekent dat er energie overblijft voor andere -wellicht leukere – dingen. Een lekkere wandeling of sportieve inspanning geven een dubbel effect. Je zult meer energie verbruiken met een gunstig effect op je gewichtsverlies tot gevolg.

Gewrichten worden minder belast (tijdens inspanning)
Als je te zwaar bent, worden jouw gewrichten extra belast; met name de knieën, voeten en heupen. Met het verliezen van de kilo’s zal ook de extra belasting op de gewrichten afnemen. Hierdoor wordt bewegen gemakkelijker. Meer bewegen heeft een positieve invloed op je gewicht en gezondheid.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »