• Dé GOEDKOOPSTE in Nederland & België
  • Veilig betalen
  • Op een werkdag vóór 15:00 besteld, dezelfde dag nog verzonden

Eenvoudige tips voor succesvol afslanken

  • Geplaatst op
Eenvoudige tips voor succesvol afslanken

Als afvallen gemakkelijk zou zijn, was iedereen slank. Kijk eens naar de mensen om je heen; is iedereen slank? Nee? Nou, dan is het vast niet zo gemakkelijk.

Er zijn echter een aantal heel eenvoudige tips, die je kunnen helpen bij het afslanken. Kleine tips en trucs die je kunt toepassen om je doel te bereiken.

Verdeel je doel in kleine stapjes

Verdeel de weg naar je streefgewicht in kleine stapjes. Het is nou eenmaal gemakkelijker om 2×5 kilo te verliezen dan eenmaal 10. Stel jezelf een leuke beloning in het vooruitzicht als je een (tussen)doel bereikt hebt.

Eet voldoende en lekker

Eet voldoende en zorg dat datgene wat je eet ook lekker is. Als je jezelf van alles ontzegt en datgene wat je eet smaakt niet, zul je eerder de fout ingaan door naar snoep of snacks te grijpen. Hetzelfde geldt voor onvoldoende eten. Als je te weinig eet tijdens de maaltijden, krijg je eerder weer trek en dat verhoogt de kans op verleidingen.

Plan je menu

Denk goed na over je week- of dagmenu. Zijn er nog bijzonderheden? Bijvoorbeeld een verjaardag of een etentje buiten de deur? Hou hiermee rekening in jouw dagmenu en plan een balansdag in je weekmenu in. Maar ook op de gewone dagen is dit prima toe te passen. Een uitgebreide lunch is goed, als er een lichte avondmaaltijd volgt. En een viergangen diner wordt voorafgegaan door een lichte lunch, zoals een salade en een soepje.

Zorg goed voor jezelf

Verwen jezelf regelmatig tijdens het dieet. Neem een lekker bad, ga onder de zonnebank of bezoek een sauna. Ook een bezoekje aan de kapper of een nieuwe make-up kunnen ervoor zorgen dat je beter in je vel gaat zitten. Op deze manier kun je jezelf belonen voor je inspanningen op dieetgebied.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »