• Dé GOEDKOOPSTE in Nederland & België
  • Veilig betalen
  • Op een werkdag vóór 15:00 besteld, dezelfde dag nog verzonden

Verleidingen weerstaan tijdens dieet

  • Geplaatst op
Verleidingen weerstaan tijdens dieet

Iedereen kent het wel, de moeilijke momenten. Een feestje, een borrel of zomaar een slechte dag. Lekker hapjes die je verleidelijk aanstaren, neem mij! Hoe moeilijk het soms ook is, doe het niet. In deze blog zal ik uitleggen waarom het beter is niet te smokkelen tijdens het eiwitdieet – proteïnedieet. Misschien dat het daardoor gemakkelijker wordt om de verleidingen te weerstaan.

De eerste dagen tijdens het dieet kan het gebeuren dat men zich niet lekker voelt. Hoofdpijn, vermoeidheid en soms een wat misselijk gevoel. Dit komt omdat er tijdens het eiwitdieet – proteïnedieet geen koolhydraten gegeten worden. De eerste dagen worden de in het lichaam aanwezige koolhydraten gebruikt voor de energievoorziening. Als de koolhydraatreserves in het lichaam op zijn (na 48-72 uur) worden in het lichaam opgeslagen vetten omgezet in energie. Hierdoor stijgt het energiepeil en de vermoeidheid van de eerste dagen verdwijnt.

Smokkel je tijdens het dieet, eet je toch koolhydraten, dan moet dit proces opnieuw in gang gezet worden. Dit betekent een paar dagen geen verbranding van opgeslagen vetten, en dus een minder goed resultaat!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »