• Dé GOEDKOOPSTE in Nederland & België
  • Veilig betalen
  • Op een werkdag vóór 15:00 besteld, dezelfde dag nog verzonden

Koolrabi

Koolrabi

100 gram gekookte koolrabi bevat:
Koolhydraten 4 gram
Eiwitten 2 gram
Vet 0 gram

De koolrabi (Brassica oleracea convar. acephala alef. var. gongylodes) is een groente die vermoedelijk uit Noord-Europa stamt. Het is een van de vele teeltvormen van kool.

De knol die van de koolrabi wordt gebruikt is het hypocotyl, een verdikking van de stengel, de knol is dus geen wortel. Koolrabi komt meestal in een lichtgroene maar soms ook in een paarse teeltvorm voor. Deze twee vormen zijn niet verschillend in smaak. De knol moet in een jong stadium, als ze 7–8 cm in doorsnee zijn, worden geoogst, omdat ze anders vezelig worden. Ook is er een ras, de witte reuzenkoolrabi, dat zeer grote knollen geeft.

De koolrabi heeft behoefte aan een voedingsrijke en vochtige bodem en hij groeit het beste in een gematigd klimaat. De meeste koolrabi wordt in Duitsland verbouwd, waar men er per jaar 40.000 ton van voortbrengt. In Nederland vindt in het zuiden op kleine schaal ook teelt plaats.

Koolrabi kan zowel rauw als gekookt worden gegeten. Deze energie-arme groente, 105 kJ/100g, is rijk aan bouwstoffen zoals vitamine B, vitamine c, kalium en magnesium.

Bron: Wikipedia

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »