• Dé GOEDKOOPSTE in Nederland & België
  • Veilig betalen
  • Op een werkdag vóór 15:00 besteld, dezelfde dag nog verzonden

Rabarber

Rabarber

Voedingswaarde 100 gram rabarber:

Eiwitten – proteïne : 0,1gr
Koolhydraten: 4,5gr
Vet: 0,2gr

Rabarber wordt gekweekt vanwege zijn eetbare delen. De plant heeft dikke bladstelen en grote bladeren. Er zijn rassen met rode stelen en met groene stelen. Voor de verse markt worden alleen rassen met rode stelen geteeld, waarvan Frambozen Rood de meest donkerrood gekleurde stelen heeft.

Bereiding: Snij de bladresten en de onderste harde stukken van de stelen af. Was de stelen en snij ze daarna in stukjes van 2 – 3 centimeter. Kook de rabarber in 10 minuten gaar. Voeg eventueel wat zpetstof na het koken toe, want dan is er minder nodig. Als de stukken geheel in vezels uit elkaar vallen, is de rabarber klaar. Rabarber kan warm of koud worden gegeten.

Bron: Wikipedia

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »