Radijs
- Geplaatst op
- Geplaatst in Aanvullende groenten, onbeperkt toegestane groenten, Radijs

Voedingswaarde 100 gram verse radijs bevat:
koolhydraten 2 gr
eiwitten – proteïne 1 gr
vet 0,2 gr
Het eetbare deel van de plant, een bol met wit vlees, is een deel van de gezwollen ondergrondse stengel net boven de wortel. De schil heeft verschillende kleuren. De rode kleur is het meest bekend, maar er zijn ook variëteiten (rassen) met een witte en roodwitte tint.
De bol van de radijs wordt meestal rauw gegeten, eventueel dippen in zout. Bij het ouder worden gaat de radijs een stengel vormen en gaat vanaf dat moment in kwaliteit achteruit. Het scherpe, peperachtige van de smaak kan verzacht worden door de rode buitenkant af te pellen. Radijs kan makkelijk voos (sponzig) worden als gevolg van wateronttrekking door de verdampende bladeren. De radijs blijft lang vers tot wel 14 dagen.