• Dé GOEDKOOPSTE in Nederland & België
  • Veilig betalen
  • Op een werkdag vóór 15:00 besteld, dezelfde dag nog verzonden

Andijvie stampotje met groentesaus

Andijvie stampotje met groentesaus

Makkelijk eiwitdieet recept, past in ieder eiwitdieet vanaf fase 1

Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten

Boodschappenlijstje: voor 1 persoon

  • 1 zakje aardappelpuree
    product goedkoopste proteïnedieet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 klein venkel*
  • 2 schijven aubergine
  • 100 gram rauwe andijvie
  • 30 gram zongedroogde tomaatjes
  • verse variant uit de koeling
  • 2 stengels lente ui
  • 1 eetlepel Knorr (groente) bouillon keteltje**
  • zout & peper

Bereiding: Snijd 2 dikke plakken aubergine. Snijd de venkel in fijne stukje. Verhit in een koekenpan wat olijfolie en bak de aubergine schijven en de gesneden venkel op laag vuur circa 5 minuten. Regelmatig omscheppen en keren. Kook ondertussen een pannetje water om kort (circa 3 minuten) de andijvie in te koken. Goed laten uitlekken. Voeg aan de aubergine 1 eetlepel (Knorr) groentebouillon en wat water toe. Laat het geheel even inkoken, blijven roeren.

Bereid de aardappelpuree met 80 ml water, dit is 20 ml minder dan normaal. We verwerken de andijvie door de puree deze bevat veel vocht. Meng de gekookte andijvie met de puree, wat zout en peper.

Voeg 2-3 minuten voor serveren de zongedroogde tomaatjes toe aan de groenten saus. Snijd de lente ui midden door.

Serveertip: Verdeel de andijviestamp met behulp van een kookring in een diep bord. Schep er de groentesaus omheen en garneer met de stengels lente-ui.

Variatietip: Fase 2 eiwitdieet, vervang de aubergine door een mager stukje vlees. Vervang de venkel door bleekselderij. Voeg aan de groentesaus ander toegestane groenten toe zoals: champignons, courgette, boontjes.

*Venkel heeft de structuur en beet van bleekselderij en een sterke anijs smaak. Venkel kan rauw gegeten worden in een salade of bereid in een stamppotje, groentesoep of groentesaus.

Groentesaus maken voor 3-4 dagen?
Deze kan je voor een paar dagen tegelijk maken. Lekker al basis voor bij aardappelpuree, groenten, vlees of vis.

  • 200 gram toegestane groenten;
    Groene paprika, tomaat, bleekselderij, lente-ui, 1/4 zoete puntpaprika, wat fijngesneden prei.
  • 2 eetlepels Knorr groentebouillon keteltje
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding: Snijd de groenten zeer fijn. Verhit in een kleine hoge pan de olijfolie. Bak op laag vuur de groenten in circa 10-15 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de groentebouillon toe en laat het geheel op laag vuur circa 30 minuten inkoken. Regelmatig blijven roeren. Door het koken komt er kookvocht vrij, is dit niet voldoende voeg dan regelmatig wat water toe om aanbranden te voorkomen. Blender daarna de saus met een staafmixer. Bewaar de groentesaus in afgesloten bakje in de koelkast. Zo heb je voor 3-4 dagen een heerlijke saus.

** Voedingswaarde Knorr groentebouillon keteltje
Let op! Is erg geconcentreerd, je hebt er maar heel weinig voor nodig. Voor een groentesaus voor 3 dagen kan je volstaan met de helft van het keteltje.

Knorr groenteboillon keteltje

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »