Aspergesoep met aspergetips

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 25 minuten
Boodschappenlijstje: 1 persoon
- 1 zakje groentesoep
product Goedkoopst Proteïnedieet - 50 gram groene asperges
- 50 gram witte asperges
- 1/4 prei
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 sjalotjes
- mespuntje knoflookpoeder
- 1/4 groente bouillon blokje
Variatie strikte fase:
- 1 ei
Bereiding: Snijd de sjalotjes fijn, bak deze in de olijfolie in een klein pan tot ze zacht zijn. Bereid het zakje groentesoep met 200 ml water, blus hier de sjalotjes mee af. Snijd van de groene asperges de toppen en houd deze apart. Snijd de overige asperges en de prei in klein stukjes. Voeg de groenten samen met de knoflook en het bouillonblokje toe aan de soep. Laat het geheel nog op laag vuur ongeveer 15 minuten gaar worden. Blender de soep met een staafmixer.
Blancheer ondertussen de aspergetips tot ze beetgaar zijn. (Tijd is afhankelijk van de dikte van de asperges).
Serveersuggestie: Schep de soep in een diep bord, leg de aspergetips ter decoratie in een rondje. Leg het gekookte ei in het het midden. Lekker met een afbakbroodje, luchtige crackers of (geroosterde) sneetjes brood!
Reacties
Wees de eerste om te reageren...