Aspergesoep met zalm
- Geplaatst op
- Geplaatst in Asperges, Knoflook, Peterselie, recepten, Soep, Strikte fase (2) vlees of vis, Ui, Zalm
- 0

Makkelijke recepten geschikt voor ieder eiwitdieet.
Fase 2 recept toevoeging vlees/vis
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 35 minuten
Boodschappenlijstje: 1 persoon
- 1 zakje aspergesoep
product goedkoopste proteïnedieet - 1 eetlepel olijfolie
- verse gemalen zwarte peper
- 50 gram witte asperges
- 100 gram gerookt zalm
- 1 lente ui
- 1/2 ui
- knoflookpoeder
- Verse peterselie
- Citroensap
Bereiding: Kook de asperges, afgieten en kookvocht bewaren. Snijd de ui in fijne snippers, verhit in een kleine pan een eetlepel olijfolie. Fruit de ui in een paar minuten zacht, afblussen met 250 ml kookvocht. Voeg het zakje aspergesoep toe en een snufje knoflookpoeder. Goed blijven roeren. Snijd de onderste stelen van de asperges en snijd deze in kleine stukjes. Voeg deze toe aan de soep en laat het geheel nog even door sudderen. Bestrijk ondertussen de zalm met wat olijfolie en bak deze in een grilpan in circa 5-6 minuten aan beide zijde gaar. Snijd de zalm doormidden.
Serveertip: Serveer de soep met twee hele asperges en drapeer de zalm op de soep. Besprenkel met wat citroensap, zwarte peper en fijngesnipperde verse peterselie en lente-ui.
Lekker met een brood of luchtige crackers.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...