BBQ gevulde paprika
- Geplaatst op
- Geplaatst in BBQ, Champignon, Citroen, Knoflook, Koriander, Lente-ui, Paprika, recepten, Rode ui, Sla
- 0

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 25 minuten
Boodschappenlijstje: 1 persoon
- 1 zakje champignonsoep
Product goedkoopste proteïnedieet - 1 rode paprika
- 1 rode ui of lente-ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/4 courgette
- 50 gram (kastanje) champignons
- 50 gram gemengde sla
- 1 eetlepel olijfolie
- koriander
- 2 eetlepels citroensap
Gegrilde groenten:
- 1/2 rode paprika
- 1/2 groene paprika
- 1/2 gele paprika
- 50 gram champignons
- 1/4 courgette
- 1/2 theelepeltje knoflook – ui poeder
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiding: Was de sla en houd deze apart. Snijd de ui in kleine stukjes. Snijd de kop van de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd 1/4 courgette in kleine blokjes. Snijd de helft van de champignons in dunne plakjes. Bak in de olijfolie de ui, champignons en de courgette in circa 5 minuten. Bereid de champignonsoep met 90 ml water. Draai het vuur laag en schenk al roerend de champignon saus door de ui, champignons en courgette. Voeg de koriander en de citroensap toe, goed blijven roeren. Vul de paprika met het mengsel en wikkel hem in aluminiumfolie. Verwarm de paprika circa 20 minuten op de BBQ verwijder de laatste 5 minuten de folie voor een heerlijk BBQ smaakje.
Bereiding gegrilde groenten: Snijd de overgebleven helften van de paprika in 2 stukken, snijd de courgette in dunne plakken, de champignons in schijfjes. Meg de olijfolie, knoflook- en ui-poeder, bestrijk hiermee de groenten en gril ze in circa 10-15 minuten op de BBQ. Regelmatig keren.
Serveersuggestie: Serveer de paprika op een bedje van sla met een dressing van olijfolie, wat knoflookpoeder en citroensap. Garneer met schijfjes komkommer of cherrytomaatjes.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...