• Dé GOEDKOOPSTE in Nederland & België
  • Veilig betalen
  • Op een werkdag vóór 15:00 besteld, dezelfde dag nog verzonden

BBQ groentenspies & pizza brood

BBQ groentenspies & pizza brood

Makkelijk eiwitdieet recept, past in ieder eiwitdieet vanaf fase 1

Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden: bamboe stokjes & BBQ

Boodschappenlijstje: voor 1 persoon

  • 1 zakje pizza deeg + topping
  • product goedkoopste proteïnedieet
  • 6 grote witte champignons
  • of kastanje champignons
  • cherry tomaatjes
  • 1/2 rode ui
  • Groene, rode en/of gele, oranje paprika
  • 1 kleine prei
  • 1/2 courgette
  • olijfolie
  • theelepel citroensap
  • Handje rucola sla
  • Knoflookpoeder
  • gedroogde groetenkruiden
  • verse basilicum
  • Grof zeezout

Verwarm de oven voor op 200 °C

Bereiding: Bereid het pizza deeg volgend e omschrijving met 50 ml water. Goed kneden. Bestrijk de pizza met olijfolie en beleg deze met fijngesneden stukjes champignons en gehalveerde cherry tomaatjes. Bestrooi met wat gedroogde kruiden. Bak het pizza brood in het midden van een voorverwarmde oven in 15 minuten gaar. Haal het brood uit de oven. Voor het opdienen garneren met rucola sla & besprenkelen met olijfolie en grof zeezout.

Maak van de olijfolie, gedroogde groetenkruiden, knoflookpoeder en de citroensap een marinade. Snijd de groenten (champignons heel lataen) in grove stukken. Rijg de groenten aan de spies en bestrijk ze met de marinade. In circa 10-15 minuten op de BBQ laten garen, regelmatig keren.

Variatietip: Ook lekker met stukjes aubergine.

Maak er een lekkere tomaten salsa bij.

Benodigdheden:

  • 2 grote rijpe tomaten
  • 1 fijngesneden sjalotje
  • 1/2 rode punt paprika (of groene)
  • chili kruiden
  • knoflookpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding: Verhit in een klein steelpan de olijfolie. Snijd alle groenten fijn en laat ze in circa 10-15 minuten zacht worden. Pureer met staafmixer. Voeg er de chili poeder en knoflookpoeder doorheen. Af laten koelen in de koelkast. Evt. een fijngesnipperd sjalotje erdoor. Lekker met verse kruiden zoals peterselie of koriander. Pittige variant, voeg er dan 1/4 fijngesnipperde rode peper of Jalepeño doorheen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »