• Dé GOEDKOOPSTE in Nederland & België
  • Veilig betalen
  • Op een werkdag vóór 15:00 besteld, dezelfde dag nog verzonden

Broodvariaties

Broodvariaties

Onze brood producten hebben een laag koolhydraat gehalte en geschikt vanaf de eerste strenge fase!
Hieronder wat suggesties hoe je eindeloos kunt variëren met onze broodproducten.

Hoeveelheden afhankelijk van de variant die je gaat maken. Onderstaande lijst zijn ingrediënten die altijd handig zijn om tijdens je dieet in huis te hebben. Erg geschikt om te grillen, te bakken of rauw te eten.

  • aubergine
  • courgette
  • rode (punt) paprika
  • gele groene oranje paprika
  • tomaat
  • cherry tomaat
  • komkommer
  • augurken merk kesebeke, gezoet met zoetstof
  • artisjokharten
  • champignnons
  • radijs

Voor dressing:

  • olijfolie
  • citroen, schijfjes of sap
  • gedroogde kruiden: knoflook, ui, peper, kruiden mixen
  • verse kruiden: tijm, basilicum, koriander, bieslook, munt, etc…
  • onderhoudsfase: magere kwark, magere yoghurt, mozzarella

Verstegen heeft een groot assortiment gedroogde groenten die heel erg lekker zijn voor op brood.

Verstegen gedroogde groenten

Gedroogde kruiden klik HIER voor nog meer kruiden suggesties.

Bereiding: Echte Italiaanse bruschetta’s maak je heel eenvoudig door wat tomaten fijn te snijden, verwijder de binnenste kern. Voeg hier wat Italiaanse kruiden door een een eetlepel olijfolie. Maak dit een halve dag van te voren voor een nog intensere smaak. Gebruik mooie rijpe tomaten. Rooster het brood en beleg ze net voor het serveren met de tomaten stukjes. Besprenkel met wat zeezout of peper uit de molen.

Bruschetta met champignons: Snijd wat champignons en lente ui in hele fijne stukjes. Verhit wat olijfolie in de pan en bak de champignon en de lente ui in circa 5-7 minuten tot ze gaar zijn. Voeg Italiaanse kruiden toe, gedroogd of vers. Laat het geheel afkoelen. Brood roosteren en net voor het opdienen beleggen. Voeg als garnering een blaadje basilicum of wat bieslook snippers toe.

Serveersuggestie: Besprenkel de broodjes net voor het opdienen met wat (gedroogde) kruiden en wat druppels olijfolie. Het is ook lekker om brood te serveren met een schaaltje olijfolie en wat grof gemalen zeezout. Heerlijk om te dippen. BBQ seizoen? Snijd wat paprika, aubergine, of courgette in lange dunnen repen, bestrijk ze met wat olijfolie en gril ze op de BBQ. Super lekker als broodbeleg.

Onderhoudsfase: Maak van magere yoghurt of kwark met wat knoflook en/of ui poeder met wat fijngesneden verse kruiden zoals basilicum, tijm, bieslook een dressing. Besmeer hier je broodproduct mee en beleg het met wat radijs, komkommer, tomaat, etc. en strooi er naar wens gedroogde kruiden over.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »