Champignon soufflé
- Geplaatst op
- Geplaatst in Champignons, Courgette, Knoflook, Lente-ui, Oven gerechten, Peterselie, recepten
- 0

Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden: vuurvast ovenschaaltje
Boodschappenlijstje: voor 1 persoon
- 1 zakje omelet champignon
Product Goedkoopste Eiwitdieet Proteïnedieet - 2 eetlepels olijfolie
- 1 lente-ui
- 50 gram witte champignons
- 1/2 courgette
- takje verse peterselie
- knoflookpoeder
Verwarm de oven voor op 170º
Bereiding: Snijd de lente ui en de courgette in fijne stukjes en de champignon in schijfjes. Bak de champignons in een koekenpan met anti aanbaklaag in circa 7 minuten tot ze gaar zijn. Voeg hier de fijngesneden lente-ui, courgette en de knoflookpoeder aan toe en laat het geheel nog circa 5 minuten zacht worden. Laat de groenten even afkoelen. Bereid de omelet met 100 ml* water, goed roeren tot alle klontjes zijn verdwenen. Meng de groenten door de omelet, voeg wat fijngesnipperde peterselie toe en vul hiermee het schaaltje. Laat het geheel in het midden van een voorverwamde oven nog circa 20-25 minuten staan tot het mengsel gestold is. * 20 ml minder dan normaal ivm het vocht wat vrij komt
Variatietip: Voeg verse spinazie toe en bak deze samen met de lent-ui tot hij geslonken is. Let op: voeg 20 ml minder water toe aan de omelet, dit wordt door het spinazievocht weer gecompenseerd. Ook lekker met stukjes groene paprika in fijne stukjes.
Serveertip: Garneer met een takje verse peterselie. Lekker met een eiwitdieet – proteïnedieet afbakbroodje, of luchtige crackers, maar ook met rijst of couscous.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...