Geroosterde paprika met omelet
- Geplaatst op
- Geplaatst in Basis ingrediënt omelet, Groene paprika, Knoflook, Lente-ui, Oven gerechten, Peterselie, recepten, Rode Puntpaprika, Spinazie
- 0

Gratis recepten eiwitdieet vanaf fase 1
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Benodigdheden: vuurvast ovenschaaltje
Boodschappenlijstje: voor 1 persoon
- 1 zakje omelet bieslook Product Goedkoopste Proteïnedieet Eiwitdieet
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 rode puntpaprika’s
- 1/2 groene paprika
- 1 lente – ui
- snufje knoflookpoeder
- 50 gram spinazie (vers)
- takje verse peterselie
- grof zeezout
Verwarm de oven voor op 170º
Bereiding: Snijd van de puntpaprika de top eraf (laat het stokje zitten). Verwijder de zaadlijsten. Wikkel de paprika in aluminiumfolie en leg ze in het midden van een voorverwarmde oven en laat ze in circa 25-30 minuten zacht worden. Bak ondertussen in een koekenpan met anti aanbaklaag de fijnsgesnipperde lente-ui, de groene paprika op laag vuur in 5-6 minuten beetgaar. Bereid de omelet met 120 ml water, goed mengen en schenk de omelet door de groenten. Voeg hier de verse spinazie en de knoflookpoeder aan toe. Goed blijven omscheppen zodat je een scrumbled ei krijg. Laat het geheel even afkoelen. Haal de paprika’s uit de oven, verwijder het almiumfolie. Laat ze even afkoelen en vul ze met de omelet. Leg de gevulde paprika nog circa 5-10 minuten onder de gril/oven. Let op dat ze niet aanbranden.
Garneer de paprika met wat verse peterselie (of andere verste kruiden, die je toevallig voorhande hebt.) Strooi wat grof zeezout over de paprika.
Variatietip: Je kunt natuurlijk ook groene/gele paprika op deze manier vullen. Onderhoudsfase? Ook lekker met rijst. Kook de rijst volgens de omschrijving en bak deze in de laatste 3 minuten mee met de spinazie. Vervang de spinazie eventueeel door boontjes.
Serveertip: Lekker met een frisse komkommer/tomaat salade.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...