Gevulde tortilla & tomaten dip
- Geplaatst op
- Geplaatst in Basilicum, Champignons, Groene paprika, Ijsbergsla, Knoflook, recepten, Rode paprika, Tomaat
- 0

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 25 minuten
Tip: Bewaar de tomaten op kamertemperatuur.
Maak de tomaten dip een avond van te voren voor een nog intensere smaak.
Boodschappenlijstje: 1 persoon
- 1 zakje pizza
product Goedkoopste Proteinedieet - 50 gram ijsbergsla
- ½ groene paprika
- ½ rode paprika
- 50 gr verse champignons, in plakjes
- 2 eetlepels tomatenpuree
- Knoflookpoeder
- Uienpoeder
- Snufje cayennepeper
- Snufje chilipoeder
- Zout en peper
Tomatendip:
- 1 theelepel olijfolie
- 2 grote rijpe (vlees)tomaten
- knoflookpoeder
- verse basilicum, in snippers
- Snufje chilipoeder
- Zeezout
Bereiding: Maak van het pizza deeg 2 bolletjes deeg. Verwarm een koekenpan met een anti-aanbak laag. Vet de bodem in met een tissue en olijfolie. Rol de bolletjes deeg zo plat mogelijk. Bak de 2 “tortilla’s” tot het deeg gaar is, regelmatig keren.
Snijd de groenten in klein stukjes, bak deze in een koekenpan in 5-7 minuten tot ze beetgaar zijn. Voeg de kruiden en de tomatenpuree toe en roer nog even goed door. Vul de tortilla’s met ijsbergsla en vul ze met de warme groenten. Rol de tortilla’s dicht.
Tomatendip: Snijd de tomaat in hele klein stukje, verwijder de kern en de zaadjes. Meng de (verse) kruiden, de olijfolie en kruiden door elkaar en laat het circa een uurtje intrekken. Roer regelmatig om voor het beste resultaat.
Variatietips: Houd je van pikant, voeg dan een rode peper toe aan de groenten
Reacties
Wees de eerste om te reageren...