Gevulde witlof met kastanje champignons
- Geplaatst op
- Geplaatst in Champignons, Oven gerechten, Peterselie, recepten, Witlof
- 0

Voorbereiding 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Boodschappenlijstje: 1 persoon
- 1 zakje champignonsoep
- 250 gram witlof
- 1 lente uit (in lange stroken)
- 150 gram champignons
- zout, peper en knoflookpoeder
- 2 takjes verse peterselie
Bereiding: Verwijder de harde onderkant van de stronken witlof en maak alle blaadjes los. Bak de grote buitenblaadjes met 2 eetlepels (wok) olie in een grote pan op hoog vuur beetgaar in ca. 3 min.
Snijd de kleine blaadjes in blokjes en bak ze samen met de knoflook, de champignonblokjes en 1 eetlepel olie gaar in ca. 5 min. Breng op smaak met peterselie, peper en zout. Leg 4 blaadjes witlof dakpansgewijs op elkaar en vul ze met het paddenstoelenmengsel. Blancheer de stengels lente-ui en snijd ze horizontaal door. Maak rolletjes van de gevulde witlofbladeren en bind ze vast met de stengels lente-ui.
Leg de witlofrolletjes in een ovenschaal en zet ze circa 10 minuten in een oven op 150ºgraden.
Meng 1 zakje champignon soep met 125ml warm water, met een klopper goed mengen zodat er een dikke saus ontstaat. Haal de witlof uit de oven en giet hier de champignonsaus over de witlof.
Opdienen met een geroosterd een vers broodje of luchtige crackers.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...