• Dé GOEDKOOPSTE in Nederland & België
  • Veilig betalen
  • Op een werkdag vóór 15:00 besteld, dezelfde dag nog verzonden

Gevulde witlof uit oven

Gevulde witlof uit oven

Voorbereiden: 10-15 minuten
Bereiding: 20 minuten

Benodigheden: Oven en ovenschaaltje

Boodschappenlijstje: 1 persoon:

  • 1 zakje champignonsoep
  • product Goedkoopste Proteïne Dieet
  • ½ kleine aubergine
  • ½ groene paprika
  • ½ courgette
  • olijfolie
  • ½ knoflookpoeder
  • 3 (dikke) witlof stronken
  • Peper en zout

Bereiding: Oven voorverwarmen op 150 graden.

Was de witlof en haal de mooie buitenblaadjes eraf om hier de vulling in te doen. Het bittere onderste stukje, ongeveer 1,5 centimeter, wegsnijden.

Maak van de olijfolie de knoflook, peper en zout een dressing. Snijd de aubergine in hele kleine blokjes. Schep hier de dressing doorheen en laat het even intrekken. Bak in een koekenpan met anti aanbaklaag de aubergine in 5 minuten tot deze zacht is. Snijd de overgebleven witlof, courgette en paprika in kleine stukje en voeg deze nog 3 minuten toe aan de aubergine.

Bereid de champignonsoep met 30 ml minder water dan gebruikelijk. Verwam de soep in een steelpannetje, niet laten koken. Laat de soep even rusten.

Leg de witlof stronkjes in een met olijfolie ingesmeerde ovenschaal. Vul de witlof met de groeten en giet hier de champignonsoep overheen. Zet de schaal 10 minuten in de oven.

Serveertip: Serveer de witlof uit de oven met tagliatelle, rijst of couscous. 31-10-2014 Helaas is tagliatelle uit het assortiment, vervang deze door fusilli.

Variatietip: Strenge fase, voeg aan de aubergine 100 gram mager rundergehakt toe. Bak eerst het gehakt zonder olie of boter in een pan en voeg hier de aubergine aan toe.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »