• Dé GOEDKOOPSTE in Nederland & België
  • Veilig betalen
  • Op een werkdag vóór 15:00 besteld, dezelfde dag nog verzonden

Herfst champignonsoep met soepstengels

Herfst champignonsoep met soepstengels

Voorbereiding: 10-15 minuten
Bereiding: 20 minuten

  • 1 zakje champignonsoep
    product Goedkoopste Proteïne Dieet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 gram kastanje champignons
  • 50 gram eekhoorntjes brood
  • 50 gram witte champignons
  • 50 ml groentebouillon
  • 1 stengel prei
  • takje verse tijm
  • verse peterselie.
  • Verse zwarte peper

Bereid de champignonsoep met 200 ml koud water, goed mengen en voeg deze de laatste 2 minuten toe aan de soep.

Bereiding: Snijd de prei in ringen en de champignons in dunne schijfjes. Verhit in een hoge kleine pan de olijfolie. Voeg hier de prei en de champignons aan toe. Laat het geheel in circa 7 minuten, onder voortdurend roeren, gaar worden. Blus het geheel af met de groentebouillon en voeg een takje verse tijm toe. Laat de soep op een laag vuur nog 10 minuten pruttelen, niet laten koken!

Serveersuggestie: Verwijder voor het opdienen de tijm uit de soep en garneer met fijngesnipperde verse peterselie, een snufje verse peper en één soepstengel.

Variatietip: Vervang de witte champignons door 50 gram Amandel champignon, verkrijgbaar bij de betere groenteboer.

Bijzonder is de kenmerkende amandelsmaak en het amandelaroma. De amandelpaddenstoel heeft een karakteristieke vorm, die lijkt op een grillig gevormde champignon. Deze paddenstoel smaakt heerlijk in soep en salade.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »