• Dé GOEDKOOPSTE in Nederland & België
  • Veilig betalen
  • Op een werkdag vóór 15:00 besteld, dezelfde dag nog verzonden

Knoflook Pompoensoep & croutons

Knoflook Pompoensoep & croutons

Makkelijk eiwitdieet recept past in ieder eiwitdieet vanaf fase 1

Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden: blender & zeef

Boodschappenlijstje: voor 1 persoon

  • 1 sneetje brood
  • Product Goedkoopste Eiwitdieet Proteïnedieet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 kleine pompoen
  • 1/2 courgette
  • 1/2 ui
  • 1 laurierblad
  • 2 stengels verse peterselie
  • theelepel knoflookpoeder
  • theelepel Italiaanse kruiden
  • 1/4 blokje groentebouillon
  • Blaadje basilicum (garnering)
  • Grof zeezout
  • Verse zwarte peper uit de molen

Bereiding brood croutons*: Snijd het brood in kleine blokjes. Maak van een eetlepel olijfolie met de gedroogde Italiaanse kruiden een mix. Meng hier de fijngesneden stukjes brood doorheen. Bak ze vervolgens in een koekenpan met anti aanbaklaag in circa 6 minuten tot ze knapperig zijn. Regelmatig omscheppen om verbranding te voorkomen. Laat de croutons op een stukje keukenrol uitlekken. Bestrooi ze met wat grof zeezout.

Bereiding soep: Snijd de ui, pompoen en de courgette in kleine stukjes. Bak in een kleine pan, in 2 eetlepels olijfolie de groenten in circa 10 -15 minuten zacht. Voeg 100 ml water, het groentebouillon blokje, laurier en de knoflookpoeder toe aan de groenten. Laat het geheel in circa 20 minuten op laag vuur doorsudderen. Verwijder het laurier blad, blender de soep even kort en haal hem door een fijne zeef. Snijd de peterselie fijn en voeg deze toe aan de soep.

Serveertip: Garneren met een takje verse kruiden en een snufje vers gemalen peper.

Variatietip: fase 2 , serveer de soep met 2 reuze garnalen. Marineer de garnalen met olijfolie en knoflookpoeder, kort bakken in een koekenpan. Drapeer de garnalen over de soep en garneer met wat verse bieslook of basilicum.

*Croutons kan je ook maken door het brood in te smeren met de mix en 5-6 minuten roosteren onder een broodrooster en daarna in stukjes snijden. Ook lekker om na het roosteren te bestrooien met wat zeezout en net voor het opdienen van de soep ter decoratie op de soep serveren.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »