• Dé GOEDKOOPSTE in Nederland & België
  • Veilig betalen
  • Op een werkdag vóór 15:00 besteld, dezelfde dag nog verzonden

Knolselderijsoep met garnalen

Knolselderijsoep met garnalen

Gratis recept past in ieder eiwitdieet, fase 2 Streng fase vlees of vis toegevoegd aan je menu

Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 30 minuten

Boodschappenlijstje: 1 persoon

  • Meergranen beschuit
    Product goedkoopste eiwitdieet – proteïnedieet
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel knoflookpoeder teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 /4 knolselderij
  • 1 blaadjes verse laurier
  • 250ml krachtige (magere) kippenbouillon
  • 20 ml volle melk
  • 50 ml slagroom light (uitzondering)
  • 50 g wijnzuurkool (op kamertempratuur)
  • 100 gram reuze garnalen
  • zeezout

Bereiding: Snijd de ui in halve ringen. Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de ui glazig en zacht. Snijd met een kartelmes de schil van de knolselderij. Snijd de knolselderij in stukken van 1 centimeter en voeg toe aan de ui. Scheur de laurier in. Voeg bouillon, melk, slagroom, de helft van de zuurkool, knoflook en laurier toe. Breng alles aan de kook en laat 12-15 minuten zachtjes koken tot de knolselderij gaar is. Verwijder het laurierblaadje. Pureer de soep met de staafmixer, schenk door een fijne zeef in een schone pan en breng op smaak met een beetje zeezout.

Wok met wat olijfolie de garnalen in circa 5-7 minuten tot ze gaar zijn.
Serveersuggestie: Leg de andere helft van de zuurkool in een soepkom (in een diepbord met kookring kan ook). Schep hier de hete soep overheen en garneer met wat verse bieslook of lent-ui. Drapeer de garnalen mooi over de rand van de soepkom.

Lekker met een geroosterd broodje of meergranen beschuit.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »