Omelet cakeje & witte kool salade
- Geplaatst op
- Geplaatst in Basis ingrediënt omelet, Bieslook, Cherrytomaatjes, Courgette, Groene paprika, Oven gerechten, Peterselie, recepten, Rode ui, Spinazie, Witte kool
- 0

Makkelijk eiwitdieet recept past in ieder eiwitdieet vanaf fase 1
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
incl. 20 minuten oventijd
Benodigdheden: oven & cakevormpje
Boodschappenlijstje: voor 1 persoon
- 1 zakje omelet Mediterraan Product Goedkoopste Eiwitdieet Proteïnedieet
- 2 eetlepels olijfolie
- verse bieslook
- 1/2 courgette
- 1/2 groene paprika
- 2 cherrytomaatjes (decoratie)
- vers takje peterselie
- 20 gram verse spinazie
- 50 gram fijngesneden witte kool
- 1/4 rode ui
- handje granaatappelpitjes (uitzondering)
fruit is niet toegestaan, maar je gebruikt hier zo weinig van overige pitjes kan je invriezen - 1 eetlepel gedroogde kruidenmix voor vegetarische pasta salade Verstegen kruidenmixen
- eetlepel azijn
- snufje zoetstof (stevia)
- Zeezout
- Zwarte peper
Verwarm de oven voor op 180º
Bereiding: Snijd 2/3 van de courgette in hele fijne stukjes, rest van de courgette in dunne plakjes voor de garnering. Snijd de groene paprika fijn en bak deze in een eetlepel olijfolie in een koekenpannetje met anti aanbaklaag in circa 5- 7 minuten tot ze zacht zijn. Voeg hier in de laatste minuut nog wat fijngesnipperd bieslook en peterselie aan toe.
Bereid de omelet met 20 ml minder water dan de omschrijving aangeeft. Meng de groenten door de omelet. Bestrijk het cake vormpje met olijfolie en vul dit met de omelet. Plaats in het midden van de oven en bak het cakeje in circa 2- 25 minuten tot het mengsel gestold is.
Bereiding witte kool salade: Snijd de witte kool, de rode ui in hele fijne plakjes/reepjes. Maak van olijfolie, gedroogde kruiden, azijn en zoetstof een dressing. Schep hier de witte kool, de rode ui, spinazie (heel) doorheen. Even laten intrekken voor het beste resultaat. Salade kan je het beste een paar uur van te voren maken. Bestrooi voor het serveren met granaatappelpitjes en wat zeezout en vers gemalen peper. Ook lekker met een beetje citroensap.
Serveertip: Serveer het cakeje met wat schijfjes courgette, gehalveerde cherrytomaatjes en garneer met een takje verse peterselie.
Variatietip: Ook lekker met stukjes champignons, prei, boontjes, verse spinazie eindloos variëren. Je kunt ook cakejes voor 2 dagen maken. Deze zijn goed te bewaren in een afgesloten trommel in koelkast. Wel eerst goed af laten koelen voor je ze in de koeling zet. Even opwarmen in de magnetron en je hebt de volgende dag een snelle lunch.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...