Omelet mediterraan*
- Geplaatst op
- Geplaatst in Basilicum, Basis ingrediënt omelet, Courgette, Dille, Knoflook, Lente-ui, Paprika, recepten, Rode paprika, Tomaat, Vleestomaat
- 0

Gratis recepten eiwitdieet geschikt vanaf fase 1. Makkelijk, lekker en snel klaar
Bereidingstijd: 10-15 minuten
Benodigdheden:
Koekenpan (anti-aanbaklaag) met deksel
Boodschappenlijstje:
voor 1 persoon
- 1 zakje omelet mediterraan
- Goedkoopste Proteinedieet
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 stengel lente ui
- 1/2 rode paprika
- 1 grote vleestomaat
- 1/4 courgette
- knoflookpoeder
- takje verse basilicum, tijm en oregano (evt. gedroogd)
- takje verse dille voor garnering
- zeezout
Bereiding: Snijd de lente- ui in dunne ringen, courgette in kleine blokjes, paprika in dunnen schijfjes. Snijd de tomaat in klein stukjes, verwijder de natte binnenkant met zaadjes. Bak in een pan met anti aanbaklaag de paprika in circa 5 minuten zacht, voeg hier de lente-ui, courgette, knoflook- en ui-poeder aan toe. Laat het geheel nog circa 4-5 minuten op laag vuur zacht worden. Voeg als laatste de tomaatblokjes en de fijngesneden verse kruiden toe. Bereid de omelet met 120 ml water, goed mengen en giet dit over de groenten, mengsel goed verdelen. Doe de deksel op de pan en laat de omelet in circa 5 minuten gaar worden.
Serveertip: Bestrooi de omelet met wat fijngesneden dille en grof zeezout. Serveer met rijst, couscous, afbakbroodje of een lekkere salade.
*De mediterrane keuken is de keuken van het Middellandse Zeegebied en bestaat onder andere uit de tientallen verschillende keukens uit Spanje, Italië, Portugal en Griekenland en een deel van het zuiden van Frankrijk . De traditionele keukens van deze regio’s ontstonden voornamelijk door het gebruik van verse producten uit de omgeving. De mediterrane keuken of het zogenaamde mediterrane dieet wordt beschouwd als één van de gezondste en voorkomt onder andere hart- en vaatziekten. Dit komt doordat het eetpatroon vooral bestaat uit vis, olijfolie, zeevruchten, groenten, peulvruchten en mager vlees en met name door de sterke voorkeur van de bevolking voor verse producten van hoge kwaliteit.
De hoofdbestanddelen van de mediterrane keuken zijn:
groenten als aubergines, courgettes, artisjokken, knoflook en tientallen uien, lenteuien en tomaten
peulvruchten als kikkererwten, linzen en witte bonen (helaas NIET toegestaan in strikte en strenge fase!)
honderden soorten vis, onder andere zalm, tonijn, vele soorten sardienen, forel, zeetong, zeeduivel, heek etc.
vele soorten garnalen en andere schaaldieren, tientallen schelpdieren, inktvis, octopus,
kruiden als basilicum, saffraan, tijm, peterselie, laurier, oregano of rozemarijn
Bron: wikipedia Mediterraan
Reacties
Wees de eerste om te reageren...