• Dé GOEDKOOPSTE in Nederland & België
  • Veilig betalen
  • Op een werkdag vóór 15:00 besteld, dezelfde dag nog verzonden

Omelet met pittige soep & frisse salade

Omelet met pittige soep & frisse salade

Makkelijk eiwitdieet recept, past in ieder eiwitdieet vanaf fase 1

Voorbereiding: 25 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten

Boodschappenlijstje: voor 1 persoon

  • 1 omelet bieslook
  • product goedkoopste proteïnedieet
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine prei
  • 1/8 rode peper
  • 1 groene paprika
  • 2 kleine sjalotjes
  • 1 grote vleestomaat
  • 1/2 theelepel gember
  • 1/2 stengel vers citroengras
  • theelepeltje zoetstof
  • handje taugé
  • 1/3 kleine Jalepeño
  • 1/4 blokje kippen bouillon
  • 1/4 komkommer
  • 1 kleine stengel bleekselderij
  • 1 eetlepel natuurazijn
  • gedroogde salade kruiden

Bereiding soep: Snijd de tomaat, 1/2 groene paprika (andere helft gaat in de omelet), 1/3 van de prei (1/3 gaat in de omelet en 1/3 gaat in de salade), sjalotjes in grove stukken. Verhit in een hoge kleine pan olijfolie 2 eetlepels olijfolie en bak hier de grof gesneden stukken groenten op laag vuur in circa 10-15 minuten zacht. Afblussen met 120 ml water. Voeg de kippenbouillon en de stengel citroengras toe en laat het geheel op laag vuur in circa 15 minuten garen. Bereid de omelet met 100 ml water (20 ml minder dan gebruikelijk). Voeg aan de omelet fijngesnipperde prei en groene paprika toe. Bak ondertussen de omelet in een koekenpan met antiaanbaklaag met één eetlepel olijfolie, op laag vuur in circa 5-7 minuten gaar. Halverwege even keren.

Verwijder de stengel citroengras en blender de soep met een staafmixer. Indien hij té dik is voeg wat water toe. Voeg de gember, zoetstof en fijngesnipperde rode peper toe aan de soep. Paar minuten laten doorwarmen.

Snijd de komkommer in vieren en verwijder de zaadlijsten, snijd deze in dunne schijfjes. Snijd de bleekselderij en de prei in fijne stukjes. Schep hier een eetlepel olijfolie, wat zoetstof en de gedroogde salade kruiden doorheen.

Serveersuggestie: Snijd de Jalepeño in hele fijne schijfjes, spoel ze af met koud water. Verwijder de zaadlijsten, erg heet! Houd je niet van pittig vervang de Jalepeño door groene paprika. Garneer de soep met een handje taugé. Taugé evt. van te voren 2-3 minuten in gekookt water blancheren. Garneer met de fijngesneden Jalepeño.

Variatietip: Laat de prei en de groene paprika weg uit de omelet. Bak van 2 hele dunne omeletten. Snijd deze in fijne reepjes en serveer deze net voor opdienen in de soep. De prei en paprika stukjes kan je als garnering gebruiken of als extra door de frisse salade strooien.

Onderhoudsfase: Voeg 100 gram fijngesneden kipfilet, na het blenderen toe aan de soep. Verhoog de kooktijd met circa 5-7 minuten tot de kipfilet gaar is.

Dit omelet met de frisse salade kan natuurlijk ook heel goed als snelle lunch, klaar in een handomdraai. Wist je dat je onze eiwitdieet – proteïnedieet omeletten ook heel goed van te voren kunt bereiden. Handig om mee te nemen naar je werk. Even opwarmen in de magnetron of koud op een luchtige crackers of brood, met plakjes komkommer of tomaat.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »