Ovenschotel zalm broccoli
- Geplaatst op
- Geplaatst in Bieslook, Broccoli, Gele paprika, Gerookte zalm, Knoflook, Oven gerechten, Paprika, Prei, recepten, Rode paprika, Strikte fase (2) vlees of vis
- 0

Gratis recepten die passen in ieder eiwitdieet fase 2.
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Benodigdheden: vuurvast ovenschaaltje
Boodschappenlijstje: voor 1 persoon
- 1 zakje kip-kerrie-soep Product Goedkoopste Proteïnedieet
- 2 eetlepels olijfolie
- 150 gram gerookte zalm
- 1 stengel prei
- 1/2gele paprika
- 150 gram broccoli
- knoflookpoeder
- takje verse bieslook (evt. gedroogd)
- zeezout
Verwarm de oven voor op 150º
Bereiding: Bereid de kip-kerrie-soep met 100 ml water, verwarm deze in een steelpannetje tot er een dikke saus ontstaat. Niet laten koken, indien nodig wat water toevoegen. We gebruiken de soep nu als basissaus voor de ovenschotel. Laat de saus afkoelen. Snijd de prei en de paprika in fijne stukjes. Verwijder van de broccoli de harde stelen en breek de broccoli in kleine roosjes. Bak in een wokpan de groenten en de kruiden in olijfolie in circa 5-6 minuten tot de groenten beetgaar zijn. Snijd de zalm in kleine stukken en schep deze door de groenten, bak deze nog circa 1 minuut mee. Draai het vuur uit en schep de saus door de groenten en de zalm, voorzichtig omscheppen. Verwam het geheel op 150º in het midden van de oven nog circa 15 minuten. Evt., afdekken met aluminiumfolie en de laatst paar minuten onder de gril op stand 2 voor een lekker bruin korstje.
Variatietip: niet zo dol op vis, gebruik dan als basis champignonsoep, aspergesoep, kippensoep. Vervang de broccoli door champignons, asperges of boontjes.
Serveertip: Garneer met vers gesnipperde bieslook en serveer met een frisse komkommer salade.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...