• Dé GOEDKOOPSTE in Nederland & België
  • Veilig betalen
  • Op een werkdag vóór 15:00 besteld, dezelfde dag nog verzonden

Pagasiusfilet met cantharellen

Pagasiusfilet met cantharellen

Gratis recepten die passen in ieder eiwitdieet vanaf fase 2, strenge fase

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 35 minuten

Feestmenu: Kan ingrediënten bevatten die in de strikte/strenge fase niet zijn toegestaan.
Zie uitleg categorie feestdagen

Boodschappenlijstje: 1 persoon

  • 1 champignonsoep
    product goedkoopste proteïnedieet
  • 200 pagasiusfilet (liefst vers)
    Kies een zo dun mogelijk exemplaar
  • olijfolie
  • 1 stengel bosui/ lenteui
  • 50 gram cantharellen (of eekhoorntjesbrood)
  • 50 gram kastanje champignons
  • 2 grote groene asperges
  • 1 eetlepel creme fraiche light (uitzondering)
  • verse bieslook
  • gedroogde citroengras kruiden
  • Zeezout
  • Peper
  • Kiemgroenten* (voor decoratie)
  • 1/8 goudrenet (uitzondering)

Bereiding: Snijd de bosui, cantharellen en de kastanje champignons in fijne stukjes. Bak deze in een olijfolie in een koekenpan met anti aanbaklaag op middelmatig vuur in circa 5 minuten bruin. Goed blijven omscheppen.
Bereid de champignonsoep met 100 ml water (normaliter met 200ml) we gebruiken in dit geval de soep als basis saus. Verwarm de saus in een steelpannetje. Voeg hier de gebakken groenten (houd iets achter voor de garnering), creme fraiche, de fijngesnipperde bieslook en wat citroengras kruiden aan toe en meng het geheel goed door elkaar.

Kook de asperges in circa 5-6 minuten beetgaar. Even op een keukenrol uit laten lekken. Snijd de goudrenet in hele fijne blokjes.

Smeer de pagasiusfilet in met olijfolie en besprenkel deze met wat zout en peper. Verhit een koekenpan met anti aanbak laag en bak hierin de pagasiusfilet in circa 5-6 minuten gaar. Bekleed een rond schaaltje (diameter circa 12cm) met vershoudfolie. Bedek de binnenkant van het schaaltje met de pagasiusfilet en vul daarna het schaaltje op met de saus. Keer het schaaltje om in het midden van een groot bord.

Snijd de asperges middendoor en maak hiervan een raamwerkje om de vis. (zie afbeelding)

Variatie: Ook lekker met andere witte vissoorten zoals : tilapia, scholfilet, heilbot

Serveertip: Garneer met de achtergehouden groenten, de goudrenet blokjes en de kiemgroenten. Besprenkel met wat olijfolie, zeerzout en wat verse peper.

*Kiemgroenten zijn jonge, net ontkiemde plantjes. Bijvoorbeeld taugé en alfalfa zijn kiemgroenten. Groente valt samen met fruit in vak 1 van de Schijf van Vijf. Groente geeft veel voordelen voor de gezondheid en verlaagt het risico op chronische ziekten. Kiemgroente bevat veel vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën. Voorbeelden van kiemgroenten zijn:

  • Taugé, ook wel sojascheut genoemd. Dit is de kiem van de mungboon.
  • Alfalfa, de kiem van luzerne.
  • Kiemen van kikkererwten, linzen, bonen, rode bieten en radijs.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »