Rijst oosters tintje
- Geplaatst op
- Geplaatst in Basis ingrediënt rijst, Knoflook, Komijn, Komkommer, Lente-ui, Paprika, Prei, recepten, Rijst, Rode Peper
- 0

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 15 minuten
Benodigheden: rond schaaltje / kookring
Boodschappenlijstje: (voor 1 persoon)
- 1 zakje rijst product Goedkoopste Proteïne Dieet
- 1 eetlepel wokolie/olijfolie
- 1/2 lente-ui
- 1/2 rode of groene paprika
- 1/2 stengel prei
- 1/4 theelepel komein zaadjes (djintan)
- 1/2 theelepeloosterse kruiden
- (Five spices, stegeman)
- snufje knoflookpoeder
- paar schijfjes komkommer/ tomaat voor de garnering
Bereiding: Kook de rijst in het zakje 10-12 minuten.
Snijdt alle groenten extra fijn en wok deze in circa 4-5 minuten beetgaar. Goed blijven omscheppen om verbranding te voorkomen. Voeg de kruiden en de rijst toe en schep het geheel goed door. Houd je niet van komijn, vervang deze dan door een ander oosters kruid, kurkuma (geelwortel) of koenjit (gemberwortel).
Serveertip: Schep de rijst in het ronde schaaltje, goed aandrukken en net voor serveren omkeren. Dit kan natuurlijk ook met een kookring.
Serveertip: Bak 2 hele dunne omeletten van 1 zakje (product goedkoopste proteïnedieet) en snijd deze in hele dunne reepjes en serveer deze los bij de rijst.
Variatietip: Lekker bij oosterse groenten. Houd je van pittig voeg aan je groenten een halve rode peper toe aan je gerecht. Vergeet niet de zaadlijsten te verwijderen.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...