• Dé GOEDKOOPSTE in Nederland & België
  • Veilig betalen
  • Op een werkdag vóór 15:00 besteld, dezelfde dag nog verzonden

Saffraanrijst & knoflook garnalen

Saffraanrijst & knoflook garnalen

Voorbereiding: 2,5 uur (marineren garnalen)
Bereiding: 20 minuten

Fase 2, strenge fase (toevoeging vlees of vis.)

Boodschappenlijstje: 1 persoon

  • 1 zakje rijst
    product goedkoopste proteïnedieet
  • 5-6 saffraandraadjes (of 1/8 theelepel saffraanpoeder)
  • mespuntje kaneel
  • 2 kruidnagels
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 reuze garnalen
  • knoflookpoeder
  • ui poeder
  • 1/4 limoen
  • 1/2 rode peper

Bereiding: Maak van de olijfolie, knoflook en uipoeder een marinade. Bestrijk hiermeer de reuze garnalen. Rijg ze aan een saté prikker en wikkel ze in alminiumfolie. Bewaar ze circa 2 uur in de koelkast zodat de marinade goed kan intrekken.

Anders dan de beschrijving bij rijst kook je deze keer de rijst in ruime hoeveelheid water. Voeg hier de safraandraadjes, kruidnagel aan toe. Laat de rijst in circa 10-12 minuten gaar worden. Afgieten en even laten staan met de deksel op de pan. Snijd de rode peper in hele fijne ringetjes en schep deze samen met de kaneel door de rijst. (Zaadlijsten verwijderen! Erg heet!) Verhit wat olijfolie in een koekenpan of grilpan en gril de garnalen in circa 6-8 minuten gaar. Regelmatig keren.

Serveer met de saffraanrijst en wat dunne schijfjes limoen. Lekker met verse munt thee.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »