• Dé GOEDKOOPSTE in Nederland & België
  • Veilig betalen
  • Op een werkdag vóór 15:00 besteld, dezelfde dag nog verzonden

Snelle asperge recepten 2

Snelle asperge recepten 2

Nog een paar heerlijke asperge gerechtjes
Tot eind juni zullen ze weer volop verkrijgbaar zijn. Hier wat tips voor het bereiden en serveren van je asperges. Asperges zijn zo smakelijk van zichzelf dat er weinig bereiding bij komt kijken. Hoofdzaak is om ze GOED te koken.

Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten

Boodschappenlijstje: voor 1 persoon

Fase 2 toevoeging vlees, vis of eieren
Benodigdheden: kookring

  • 1 sneetje brood
    product goedkoopste proteïnedieet
  • 1 eetlepel gedroogde ei kruiden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eieren
  • 100 gram groene asperges
  • eetlepel kaviaar ( als uitzondering)
  • Zeezout

BBQ spiesjes met zalm

  • 1/2 zakje aspergesoep
    product goedkoopste proteinedieet
  • 300 gram witte asperges
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 rode paprika
  • 150 gram zalmmoot
  • 1/2 citroen
  • 1/2 courgette
  • knoflookpoeder
  • Zwarte peper
  • Zeezout
  • handje rucola
  • gedroogde salade kruiden

Variatie 1: Verkruimel 1 sneetje brood, inclusief de korst. Meng hier een eetlepel olijfolie en de gedroogde ei kruiden doorheen.
Bak het brood in een koekenpan met anti aanbaklaag tot het brood een beetje krokant is. Vul vervolgens een grote kookring met de broodkruim. Bak ondertussen van 1 van de eieren een spiegelei in de vorm van de kookring. Deze komt tussen de 2 broodkruimrondjes.

Kook ondertussen de groene asperges tot ze beetgaar zijn. Kook 1 ei, zacht gekookt. Serveer het ei boven op het torentje. Maak net voor het opdienen een sneetje in het ei zodat het eigeel eruit loopt. Strooi wat grof zeezout over het ei en evt. een schepje kaviaar.

Variatie 2: Snijd de courgette in dikke plakken en de rode paprika in grove stukken. Meng de olijfolie met de knoflookpoeder en smeer courgette en de paprika hiermee in. Snijd de zalm in grove stukken. Rijg een spies met stukjes courgette en zalm. Gril deze op de BBQ in circa 5-8 minuten tot de zalm gaar is. Besprenkel voor het opdienen met wat citroensap en verse zwarte peper. Maak de rucola sla aan met wat olijfolie, gedroogde sla kruiden. Kook ondertussen de asperges. Maak met 50 ml kookvocht en de helft van het zakje aspergesoep een sausje.

Serveer de spies met de asperges op een bedje van rucola sla en overgiet de asperges met de saus. Garneer met 2 dunne schijfjes citroen.

*Voedingswaarde per 100 gr:
We tellen geen calorieën, vandaar dat deze ook niet worden vermeld!
In het dieet beperken we de inname van koolhydraten en vetten!

  • Eiwit 2 g
  • Koolhydraten 10 mg
  • Calcium 20 mg
  • IJzer 1 mg
  • Natrium 5 mg
  • Vitamine C 20 mg

Hoe bereid je witte asperges? Schil de asperges van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden (ca. 3 cm) eraf. Leg de asperges in een wijde pan (of in een speciale aspergepan) met ruim water en breng dit aan de kook met een ½ tl zout. Draai het vuur uit zodra het water kookt en laat de asperges afhankelijk van hun dikte nog 10-15 minuten staan. Je kunt testen of ze niet té gaar zijn door één asperge op je vork te leggen, als ze goed gaar zijn buigen ze iets door.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »