Torentje van aardappeltaart
- Geplaatst op
- Geplaatst in Basis aardappelpuree-taart, Bieslook, Knoflook, Komkommer, Lente-ui, Paprika, Prei, recepten, Rode Peper, Tomaat
- 0

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 15 minuten
Boodschappenlijstje: (voor 1 persoon)
- 1 zakjes aardappeltaart
product Goedkoopste Proteïne Dieet - 2 eetlepels olijfolie
- 1 lente-ui
- 1/2 prei
- 1 rode puntpaprika
- 1 grote rijpe tomaat
- 1/2 rode peper
- snufje knoflookpoeder
- 1/2 komkommer
- zout
- peper
- Verse bieslook (voor garnering)
Bereiding: Snijd de tomaat, de puntpaprika en de rode peper in hele kleine stukjes. Bak deze in een koekenpan in 10 minuten zacht. Pureer met een blender tot je een tapenade hebt. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
Snijd de lente ui en de prei in hele dunne ringen. Verhit de olijfolie in een pan met anti aanbak laag en bak de lente uit met de prei in circa 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de laatste minuut zout, peper en knoflookpoeder toe. Bereid de aardappeltaart met 70ml (10ml minder dan normaal) koud water, goed mengen en schep hier de groenten mengel doorheen en bak er 3 kleine platte rondjes van.
Rasp de komkommer met een dunschiller in heel fijne slierten.
Serveertips: Maak een torentje, begin met aardappeltaart, tapenade, aardappeltaart, tapenade etc. eindig met de komkommerslierten, garneer met bieslook snippers.
Variatietips: voeg aan de tapenade wat rode ui snippers toe of een paar kappertjes.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...