Warme salade van groene groenten en rijst
- Geplaatst op
- Geplaatst in Courgette, Groene Asperges, Groene pepertjes, Koriander, Sperzieboontjes, Velderwten
- 0

VOORBEREIDEN: circa 10-15 minuten
BEREIDING: circa 20 minuten
Boodschappenlijstje:1 persoon
- 1 zakjes rijst product Goedkoopste Proteïne Dieet
- 2 eetlepels wok olie
- 50 gram velderwten (diepvries)
- 50 gram sperzieboontjes
- ½ groene paprika
- 5 groene asperges (seizoen)
- 2 groene pepertjes
- ½ courgette
- ½ groentebouillon blokje
- paar blaadjes verse koriander
Bereidingswijze: Kook de rijst in het zakje in circa 10 minuten gaar. Laat het zakje uitlekken en laat de rijst nog 5 minuten rusten.
Snijd de groenten in kleine stukken. Verhit de wokolie in een grote wok of koekenpan. Voeg aan de olie de groene paprika en de sperzieboontje toe en bak deze in 5 minuten op hoog vuur, regelmatig omscheppen. Snijd de groene peper in dunne ringetjes en verwijder de zaadjes. Voeg de overige groenten, courgette, de asperges, de velderwten en de groene peper en de kruiden toe en laat het geheel nog circa 4 minuten op laag vuur doorgaren. Schep in de laatste minuut de rijst toe en de verse koriander.
Serveersuggestie: Serveer met een frisse komkommersalade
Variatietip: Voeg andere groene groenten toe aan je gerecht, zoals broccoli, snijbonen, prei of peultjes.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...